la-Alexandria.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii alexandrenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 8,6% în județul Teleorman, în primele opt luni

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în județul Teleorman, în primele opt luni ale acestui an, cu 8,4%, puțin sub media de creștere la nivel național, de 8,9%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Aproximativ 2.000 de alexăndreni au solicitat sprijin din partea primăriei pentru încălzirea în sezonul rece

Aproximativ 2.000 de alexăndreni au depus până la această dată cereri pentru obținerea ajutoarelor de căldură.

Locuri de muncă vacante, prin rețeaua EURES

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcționează Compartimentul EURES, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor următoarele servicii gratuite, precum:

Municipiul Alexandria va depune spre finanțare prin PNDL proiecte privind modernizarea unor școli și străzi

Primarului municipiului Alexandria, Victor Drăgușin a anunțat vineri că va depune la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai multe proiecte privind investiții la două unități de învățământ din oraș precum și modernizarea unor străzi din localitate, pentru a fi finanțate prin noul program național de dezvoltare locală.

Repere ale Conferinței Centrului Serviciilor Publice de Ocupare din țările din Sud-Estul  Europei (CPESEEC)

Centrul Serviciilor Publice de Ocupare al țărilor din Sud-Estul  Europei, înființat în anul 2007 în scopul întăririi și dezvoltării relațiilor dintre instituțiile de profil din această regiune geografică, și-a desfășurat cea de-a 13-a conferință în România, la Sibiu, în zilele de 21 și 22 octombrie ac.

Proiect de îmbunătățire a managementului situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră

Autoritățile județene din Teleorman și municipalitatea din Sviștov - Bulgaria au dezbătut miercuri proiectul de îmbunătățire a managementului situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră.

Italianul Vittorio Saliani: Vreau să știe străinii că românii sunt oameni valoroși

O singură vizită la București a fost suficientă pentru ca un italian, avocat de profesie, să își dorească să se stabilească definitiv în România. Locurile, oamenii și dragostea reprezintă pentru Vittorio Saliani, italianul stabilit în comuna Islaz, principalele motive pentru care a ales ca România să-i devină țară adoptivă.

Municipalitatea dorește realizarea a 16 case tip duplex pe terenul fostei unități militare din Alexandria

Aproximativ 16 unități locative ar putea fi construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) pe terenul fostei unități militare dacă și alexăndrenii ar fi interesați, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin. 

Legume, fructe, specialități din carne și brânză, la Ziua Recoltei

Sute de persoane care vor să se aprovizioneze cu legume și fructe, dar și cu specialități din carne sau brânzeturi, au venit sâmbătă la Ziua Recoltei, a șasea ediție, desfășurată la Turnu Măgurele.

Locuri de muncă vacante, prin rețeaua EURES

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcționează Compartimentul EURES, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor următoarele servicii gratuite, precum:

Situația statistică a pieței forței de muncă înregistrată la 30 septembrie 2014 

În județul Teleorman, la sfârșitul lunii septembrie, s-a înregistrat o rată a șomajului de 10.02%, numărul șomerilor, în evidență, fiind de 17.543 persoane, din care 6.784 reprezintă femei.

Primăria Alexandria a predat amplasamentul pentru construirea a 35 de apartamente ANL

Amplasamentul locuințelor pentru tineri care urmează să fie construite la ieșirea din municipiu spre Turnu Măgurele a fost predat miercuri de primarul municipiului Alexandria, în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). 

Parcarea supraterană, motiv de dispută între consilieri și municipalitate

Prima parcare supraterană care ar urma să fie realizată în centrul orașului Alexandria a stârnit marți discuții în contradictoriu între consilierii locali și municipalitate. 

Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți 

Vineri, 26 septembrie 2014, A.J.O.F.M Teleorman a organizat Bursa locurilor de muncă, pentru absolvenți, precum și pentru alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, la Sala Polivalentă din Alexandria și la sediul Agențiilor locale din Roșiori de Vede și Turnu Măgurele.

„Investiție în resurse umane, mai multe șanse la ocupare - INVEST“ ID 130448 

Miercuri, 24 septembrie 2014, a avut loc la Primăria Municipiului Alexandria conferința de presă pentru prezentarea proiectului „Investiție în resurse umane, mai multe șanse la ocupare - INVEST“, derulat de Austromed Holding srl, în parteneriat cu bit education & consulting România srl și expertul transnațional bit management Beratung GmbH.

Deputatul Adrian Simionescu, urmărit penal de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

Proiectul "Investiție în resurse umane, mai multe șanse la ocupare- INVEST" va fi aplicat în Teleorman

Proiectul "Investiție în resurse umane, mai multe șanse la ocupare - INVEST", în valoare de 13 milioane de lei și care se adresează persoanelor inactive sau în șomaj, a fost prezentat în cadru oficial, miercuri, la primăria Alexandria. 

Oaia cap negru, revelația și simbolul județului Teleorman

Ani de muncă, încununați cu succes, au pus bazele emblemei județului - oaia cap negru de Teleorman făcând parte din simbolurile locale.

Primăria Alexandria propune un proiect ce promovează voluntariatul în rândul cetățenilor

Primăria Alexandria dorește introducerea activității de voluntariat în rândul cetățenilor, cu acte în regulă. Municipalitatea propune spre dezbatere pe 6 octombrie un proiect prin care se promovează voluntariatul. Potrivit primarului Victor Drăgușin, regulamentul vizează participarea persoanelor fizice la acțiuni de voluntariat, organizate de municipiul Alexandria, fără a beneficia de contraprestație materială.

În atenția absolvenților și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în data de 26 septembrie 2014,  începând cu ora 0900, la Sala Polivalentă din Alexandria și la sediul Agențiilor locale din Roșiori de Vede și Turnu Măgurele.

"Marele tomberon", proiectul tânărului artist Adrian Dică la Bucharest Art Week

Tânărul artist Adrian Dică, originar din Alexandria, va participa la prima ediție a "Bucharest Art Week", în perioada 26 septembrie-4 octombrie, cu proiectul "Marele tomberon", care își propune să schimbe funcția unei pubele de la spațiul colector al gunoiului la cea de element artistic, cu trimitere la ideea de deteriorare a valorilor din societatea contemporană.

Șefa Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, arestată pentru 30 de zile

Floarea Alesu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, acuzată de DNA de trafic de influență, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis miercuri Tribunalul București.

Combinatul chimic din Turnu Măgurele a intrat în revizie

Combinatul chimic din Turnu Măgurele este închis pe o perioadă nedeterminată pentru revizie, susține secretarul sindicatului unității de producție a îngrășămintelor, SC Donau Chem SRL, Victor Trușcă.

Cornel Bleajă a fost desemnat vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman

Consilierul județean Cornel Bleajă (PSD) a fost ales marți vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, în cadrul unei ședințe ordinare. Bleajă îl va înlocui în funcție pe Ilie Bălan (PNL), demis în urmă cu trei săptămâni. Noul vicepreședinte, membru al Partidului Social Democrat (PSD) din anul 2002, a fost ales prin votul secret al majorității consilierilor județeni în funcție. 

Povestea celor opt izvoare cu proprietăți vindecătoare de la Cervenia

La 18 kilometri distanță de Alexandria, sunt opt izvoare a căror poveste pare să le ofere o speranță celor care cred în puterea vindecătoare a apei. Într-un deloc desprins din cotidian, în comuna Cervenia, la actualul Cămin pentru Persoane Vârstnice, izvoarele cu apă rece ca gheața și limpede ca lacrima stârnesc curiozitatea trecătorilor și a oamenilor din zonă.

DNA: Control judiciar, impus directoarei Direcției Protecția Copilului Teleorman și altor trei șefi ai instituției

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații:

Locuri de muncă vacante, prin rețeaua EURES

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcționează Compartimentul EURES, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor următoarele servicii gratuite, precum:

Un liceu cu promovabilitate zero și nicio medie de 10 la Bacalaureat

Niciun elev nu a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat în Teleorman, iar la un liceu s-a înregistrat promovabilitate 0, procentul general, la nivel de județ, fiind de 44,10%. Potrivit inspectorului general școlar Valeria Gherghe, cu toate acestea, rezultatele obținute sunt mai bune ca cele de anul trecut, chiar dacă, în 2013, trei elevi au obținut nota maximă.

Viața în câmp deschis pe timp de vară, sacrificul cultivatorilor pentru producția de pepeni românești

Recompensa vine în urma unui sacrificiu. Așa se întâmplă în cazul cultivatorilor de pepeni din zona de sud a județului Teleorman care își sacrifică vara pentru a avea o cultură profitabilă. Zilele toride cu temperaturi de peste 35 de grade și nopțile răcoroase nu îi mai duc pe producătorii din zona Izvoarele cu gândul la concediu. Fiecare fenomen al naturii este luat în calcul ca un factor decisiv în coacerea pepenilor.

Apa Serv Alexandria are de recuperat 8 milioane de lei de la rău-platnici

Populația care înregistrează restanțe de plată la SC Apa Serv SA Alexandria va fi acționată în instanță, în prezent fiind vizați cei ale căror facturi depășesc 500 de lei, potrivit directorului societății, Ciprian Gurban.

Informații utile angajatorilor care încadrează absolvenți 

Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nederminată absolvenți ai unor instituții de învățământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent: 

Stimulent financiar acordat angajatorilor pentru încadrarea în muncă a elevilor și studenților

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman amintește angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 50% din indicatorul social de referință în vigoare (500 lei), acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru fiecare elev și student încadrat în muncă. 

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014